€ 9,95

Rood fruit, chocola en kruidige nuances typeren “Pinot Noir”. Deze middelkrachtige wijn presenteert zich als ideale allrounder. Past goed bij rode vis, pasta en gevogelte. 10 maanden houtrijping. 12.5% Vol.


 

€ 12,95


“CUVEE NOIR” bestaat uit Regent, Dornfelder en Portugieser. Diep van kleur, krachtig van smaak en toch elegant. Een allemansvriend van zeer hoog niveau. 12,5% Vol.

 


 

 

€ 11,95

Het zijn voornamelijk druiven van de steile hellingen die in deze fles mogen eindigen. “SPÄTBURGUNDER” heeft in de neus rode bessen en rijpe kersen. Middelkrachtige wijn met zachte kruiden en bloemige nuances. Kan 8 jaar rijpen. Daarvoor is decanteren aanbevolen. 13% Vol.


€ 16,95

“UNPLUGGED” biedt in de neus rijpe kersen en frambozen. Veel finesse en edele tannines. Fruit- en terroirexpressies komen mooi tot hun recht. De lange afdronk eindigt met een zuivere mineraaltoets. 13% Vol.


€ 23,95

“DEVONSCHIEFER” maakt Kreuzberg met een strenge selectie druiven van de beste hellingen. 360 miljoen jaar oude rotsbodem geeft deze wijn het karakter waar de Ahr bekend om staat. Veel donker fruit, wat rook en florale accenten. Extractrijk en kruidig met goed ontwikkelde tannines. 10 maanden houtrijping. 13% Vol.

 

 

 


€ 24,95

“FRÜHBURGUNDER” is de Duitse benaming voor Pinot Madeleine, een vroeg rijpende mutatie van Pinot Noir. Wijnboeren die zich aan deze veeleisende druif wagen hebben hier een haat-liefde verhouding mee. Het  harde werken in de wijngaard levert weinig volume, maar bij zorgvuldig oogsten wijn van zeer hoge kwaliteit.


€ 27,95

Kreuzberg is ooit illegaal begonnen met het aanplanten van Cabernet Sauvignon. Ondanks het winnen van een prijs in Berlijn voor beste Cabernet Sauvignon van Duitsland, werd de strenge wet met Duitse discipline toegepast; Kreuzberg werd gesommeerd de ranken te verwijderen. De ironie was dat ze na het rooien wel terug geplaatst mochten worden. De druif bleek het namelijk uitstekend te doen in het microklimaat van de Ahr. Zodoende mogen wij blijven genieten van deze locale rariteit. “Ca Sa Nova”; paprika en chili met veel donker fruit. Behalve elegant is deze wijn krachtig met een lange afdronk. 13% Vol.


€ 39,95

De “SILBERBERG” ligt tegenover een meer dan 2000 jaar oude Romeinse villa waar zilvererts gesmolten werd. Deze “Grand Cru-berg” bevat löss, zand- en leisteen. Het resultaat is een krachtige wijn met veel fruit en kruidige accenten. De structuur is dicht en compact. Past bij kruidige gerechten, gerijpte kaas en lam. 17 maanden gerijpt op nieuw Frans eikenhout. 14% Vol. 94 punten Decanter. Decanteren is zeer aanbevolen.


€ 39,95

“BIN 14” is een ware traktatie. Kreuzberg maakt deze bijzondere portwijn uitsluitend  met  Pinot Noir van de hoogste kwaliteit. Past uitstekend bij zware kazen en donkere chocola. 36 maanden gerijpt op Frans eiken. 18% Vol. Drinken tot 2025.

 

 

 

 

 

 

 

€ 13,95

“RUBER” beschrijven is niet lastig; krachtige kleur, fijne vruchten en vol in het gehemelte. Uitstekend bij zachte kazen en gebraden vlees. Om de druif te respecteren vindt rijping niet plaats op nieuw -,  maar op gebruikt eiken.  13,0% Vol.


 

€ 16,95

Pinot Noir, de internationale synoniem voor Spätburgunder, doet veel aanspraak op klimaat en bodem. Een betere plek dan een stenige steile helling aan de Ahr is haast ondenkbaar. Genetisch vindt Nelles’ “PINOT NOIR”  haar oorsprong in Dijon. Rijping vindt plaats op gebruikt Frans eikenhout. In de neus donkere bosvruchten en vanille, op de tong zeer gespierd en vol. Stoofvlees, wild en gerijpte kaas gaan prima bij deze krachtpatser. 14,0% Vol.


 

 

€ 39,95

“B48” behoort tot de top der premium wijnen. Dat hebben ze bij De Librije in Zwolle inmiddels ook begrepen. Op de beste helling van de Landskrone (een gedoofde vulkaan) staan oude ranken. Deze worden met de hand geoogst. Vergisting vindt plaats op traditionele wijze. De wijn rijpt een jaar op kleine barriques van nieuw Frans eiken. Een rijk aroma van wilde vruchten wordt ondersteund door krachtig hout. Vanille met zachte winterkruiden maken dit juweel compleet. 13,5% Vol.